Bäddat för fler ensamkommande barn?

Utredningen om integration landar på måndag hos integrationsministern. Det är en ganska nedslående läsning med tanke på att Sverige nu tar stora kliv bort från Barnkonventionen.

Anhöriginvandring är nu på tapeten. Den ska begränsas och kraven ska bli hårdare på försörjning och bostad etc innan familjen får komma hit. Den sökande ska till och med hålla sig med en stor lägenhet som rymmer familjen redan vid ansökningstillfället.

Försörjningskravet gäller dock inte för anhöriginvandring som gäller flyktingar, kvotflyktingar eller vissa skyddsbehövande. Undantag ska även kunna göras om det finns ”synnerliga skäl”. Försörjningskravet ska inte heller gälla om den person som finns i Sverige är ett barn.  Källa DN

Det är sunt att detta inte gäller flyktingar eftersom det är mycket svårt att få flyktingstatus medför det att problematiken ofta är sådan att det kan ta tid innan man kan återgå till ett normalt liv. Men frågan är hur man ska se på att man nu ställer sig utanför Barnkoventionen som säger att:

 barn inte ska skiljas från sina föräldrar och att ansökningar om familjeåterförening ska behandlas på ett positivt, humant och snabbt sätt. Källa DN

Det går inte att komma med någon kvasilogik om att barnen hindras från att komma till utanförskap och trångboddhet. Det står ingenting i barnkonventionen om att det finns undantag då det gäller återförening av familjer. I framtiden kommer de familjer som vill migrera till Sverige med stor säkerthet att skicka en av sina halvvuxna söner hellre än att riskera att bli utsatta för familjesplittring under längre tid än nödvändigt. 

Det man då behöver fundera över är vad konsekvensen för ett barnen/ungdomarna blir när de sänds ut på de här osäkra resorna mot en bättre framtid. Farorna, riskerna och konsekvenserna av en otroligt hög andel ökande ensamkommande barn. Kommer man att avsätta några medel för att dramatiskt utöka den biten av verksamheten ?

Annonser

15 svar

 1. Vilka barn? De är skäggiga män om du inte fattat det p brain!

 2. Försörjningskrav för anhöriginvandring är helt motiverat och skall inkludera flyktingar. Våra makthavare skall se till sitt eget skattebetalande folks bästa och inte spela världsfrälsare på dettas bekostnad.

 3. Ja men ni från SD måste ju vara liiite besvikna ändå när moddarna snor er politik?

  Barn är en fråga om åldersdefinition.

  Jaså du Roberth, det säger du? Jag möter i alla fall de som du har sådana förutfattade fördomar om.

 4. /…/På tal om politik undrar om detta förslag kommer att leda till fler ensamkommande flyktingbarn/…/

 5. Jag med varje dag män över 20 år lilla Simone!

 6. Var då Roberth? På gatan där du bor eller? 🙂

 7. JA! Faktiskt så är det så. Själv då? Dessuotm om du läste annat än skitbloggar som ett hjärta rött skulle du md veta om hur det ligger till i verkligheten!

 8. Men Robert lilla, jag befinner mig i verkligheten hela tiden. Jag arbetar dagligen med de människor du hänvisar till, jag möter deras ångest, vånda, deras glädje, sorger, fasor, minnen, hopp och framtidstro och gör det som en medmänniska. Jag ser inte dem bara på gatan.

 9. Troligt köp dig ett liv!

 10. Ett liv är inget man kan köpa, du vet väl att de viktigaste sakerna i livet kan man inte köpa?

 11. Nej men du kan försöka för du är verkligen urbota korkad!

 12. Vilken tur då att en sån grabb som du kommer in här och upplyser mig om hur livet fungerar då 😀

 13. Ja det är det verkligen! Leta fram ett ensdamkommande barn är du snäll! Ett barn du vet en individ under 18 år. Du är pinsam!

 14. Robert har du någon gång sökt för dina vanföreställningar? Din verklighetssyn är väldigt skev du skulle mått bra av någon som kunde hjälpa dig finna en bra mental balans.

  Om man lägger så mycket hat på grupper som vad du gör bör man börja att söka orsaken till detta irrationella beteende inom sig själv. Lycka till!

 15. Som sagt du är inte förmögen att gräva fram dessa sk barn för du är en LÖGNHALS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: