Reinfeldt vill att svenska folket ska rädda ekonomin

Dagens dumstrut skulle nog kunna delas ut till Reinfeldt. Igår kom han dragandes med ett ”krispaket” och idag tycker han att Sveriges medborgare ska rätta till det som inte han gjorde.

Aftonbladet citerar:

– Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, säger Fredrik Reinfeldt.

– Rot-avdraget börjar gälla på måndag, så det kan bli en del årets julklapp: ge varandra en reparation eller en annan arbetsintensiv tjänst. Det är bättre än att ge varandra prylar som är producerade i andra länder, säger han.

Jo, tjena. Vilken julklapp till alla som nyligen varslats om uppsägning. Köp dyra tjänster för höginkomsttagare till varandra i julklapp, kolla etiketterna om det står Made in China. Tänk vad handlingskraftig regeringen har varit för att öka incitamenten för att folk ska våga konsumera när de fått nada i förhoppning efter ”krispaketet” förutom ett litet pekfinger som talar om för oss hur och vad vi ska konsumera.

Annonser

2 svar

  1. Vill inte DU vara med och bidra till att minska arbetslösheten? Eller är det bara Reinfeldt och vi skattebetalare som sa fixa allt med bidrag och åter bidrag. Reinfeldt påtalade vad vanliga männisor kan göra för att lindra krisens effekter. När vi köper svenskt så stannar pengarna i landet och ger mer skatteintäkter som i sin tur kan hjälpa krisdrabbade familjer i Sverige. Jag kan inte fatta hur du kan ha synpunter på det. Är ditt mål att bara vara en klagande igel som inte ens kan göra det enklaste för att hjälpa landet. Du vill att vi andra ska betala bidrag till dig, du vill ha mina pengar men du kan inte ens tänka dig att köpa svenska varor för mina pengar nu i kristider. Fy fan.

  2. Ähh, nu är det ju så Peter att Reinfeldts politik har gynnat just sådana som mig. Jag är en ”vinnare” men jag är nog inte tillräckligt egoistiskt inställd för att bara se så långt näsan räcker faktiskt.

    Om man kommer med ett skampaket som innehåller restaurerad a-kassa, ”jobb-cocher” och ytterligare avdrag för rikemän, är man bra fräck om man kräver av de som hamnat i utanförskap ska vara de som fixar till det han inte gjorde. Om man nu har blivit varslad köper man nog det klädesplagg som är billigast oavsett om det står Sweden eller China på det och ROT-avdragen är ju inte ens avsedda för vanligt folk så varför ska de köpa en renovering till en hyreslägenhet med skenande hyra i besvärliga tider?

    Jag tycker det är bra fräckt nästan arrogant att gå ut med dylika krav. Reinfeldt kunde väl gått ut och bett alla skattefifflare att lägga av så vi fick alla de miljarder det rör sig om i statskassan om han nu överhuvudtaget ska ge sig ut och tala om hur folk ska göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: